Rolex: Τι σημαίνει το μεγάλο της deal της με την Bucherer για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τους αναλυτές

Rolex

Στην εξαγορά της ελβετικής μάρκας ρολογιών Bucherer προχώρησε η Rolex χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί το ποσό του deal με τον γνωστό λιανοπωλητή της  αγοράς καταστημάτων, όπως μεταδίδει το Reuters.com .H κίνηση αυτή θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για τους αντιπάλους της Rolex. Πάντως η ελβετική εταιρεία επιμένει πως η Bucherer που έχει  περισσότερα από 100 καταστήματα στον κόσμο, θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την Rolex. Στο deal αυτό αναφέρθηκε η Rolex σύμφωνα με το www.cnbc.com .

Ο όμιλος μας «είναι πεπεισμένος πως αυτή εξαγορά είναι η καλύτερη λύση όχι μόνο για τα δικά του brand, αλλά και για όλα τα brand ρολογιών και κοσμημάτων με τα οποία συνεργάζεται και για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου Bucherer». Η συμφωνία αυτή δίνει τη δυνατότητα στη Rolex να πουλά τα κοσμήματα για πρώτη φορά απευθείας στους καταναλωτές. Η Bucherer θα συνεχίσει να διατηρεί το όνομα της και θα λειτουργεί ανεξάρτητα παρά την ένταξή της στην επιχείρηση Rolex, διευκρίνισε η τελευταία. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως δεν θα υπάρξει καμία επιχειρησιακή ανάμειξη της Rolex στην επιχείρηση Bucherer. Η Rolex θα διορίσει μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και δεν θα υπάρξουν αλλαγές  στις διαδικασίες κατανομής ή διανομής προϊόντων της Rolex, λόγω της εξαγοράς.

H ενσωμάτωση της Bucherer στον όμιλο Rolex θα είναι αποτελεσματική μόλις οι αρχές ανταγωνισμού εγκρίνουν την εξαγορά, σημείωσε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση η Rolex και πρόσθεσε πως η εξαγορά αυτή έγινε μετά  την απόφαση του Jorg Bucherer, του 86χρονου εγγονού του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας, Carl Bucherer , απόφαση την οποία πήρε, επειδή  δεν έχει  απογόνους να αναλάβουν την εταιρία.

Τι λένε οι αναλυτές

Τη συμφωνία αυτή σχολίασαν οι ειδικοί.  Οι επενδυτές φοβούνται πως η Bucherer θα έχει “προνομιακή μεταχείριση”  δηλαδή οι καταναλωτές θα έχουν  καλύτερη πρόσβαση στα ρολόγια που επιθυμούν να αγοράσουν απεγνωσμένα είπε ο  διευθυντής επενδύσεων της AJ Bell, Russ Mould, σύμφωνα με το www.cnbc.com .

Και πρόσθεσε πως  «η   προσπάθεια της Ελβετίας να καθησυχάσει την αγορά ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον τρόπο κατανομής των μετοχών της Rolex έχει πέσει στο κενό». Τόνισε μάλιστα πως μπορεί η Rolex τώρα να  υπόσχεται αυτό, ωστόσο στο μέλλον αυτό θα μπορούσε εύκολα να αλλάξει. Με το deal αυτό, η Rolex ανοίγει τον δρόμο για το μοντέλο των απευθείας πωλήσεων στους καταναλωτές τόνισε  από την πλευρά της η αναλύτρια, της Shore Capital, Ελεονώρα Ντάνη σύμφωνα με το www.marketwatch.com .

 

 

 

Exit mobile version