Quantcast
Ρίμπιτς (Κροατία): Ορόσημο το ελληνικό δημοψήφισμα για Ευρώπη και Κροατία - enikonomia.gr
share

Ρίμπιτς (Κροατία): Ορόσημο το ελληνικό δημοψήφισμα για Ευρώπη και Κροατία

δημοσιεύτηκε:

Η έκβαση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την Ευρώπη, όπως και για την Κροατία, επειδή οι Έλληνες αντιστάθηκαν στην “παράφρονα πολιτική λιτότητας”δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Κροατίας (MHS), Βίλιμ Ρίμπιτς.

   “Τώρα και οι αδαείς επίγονοι από τα δύο κύρια πολιτικά κόμματα της Κροατίας θα σκεφτούν καλά, αν θα πρέπει να ακολουθήσουν πολιτική που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των οικονομικών κύκλων σε ορισμένες αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, μια πολιτική, η οποία βασανίζει ολόκληρη την ήπειρο, κρατώντας τη σε στασιμότητα για μια ολόκληρη δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας, αφήνοντάς την στην ομάδα των υπανάπτυκτων χωρών, τις οποίες οι καλύτεροι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν” δήλωσε ο κ. Ρίμπιτς.

   Η ελληνική αντίσταση επιτρέπει στην Ευρώπη να διαφυλάξει τη δημοκρατική ταυτότητά της, να μην επιβάλλονται στις ευρωπαϊκές χώρες προσταγές από κέντρα τεχνοκρατών που δεν έχουν τη στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της MHS.

   “Το δημοψήφισμα επιτρέπει στην Ελλάδα την έξοδο από μια δυστυχή ευρωζώνη και να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα, ως τον καλύτερο και πιο γρήγορο τρόπο για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας” υποστήριξε ο κ. Ρίμπιτς.

   Σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Κροατίας (MHS) κατηγόρησε όσους στην Κροατία “διαδίδουν πλάνες”, “τους νεοφιλελεύθερους ζηλωτές της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής” που επιτρέπουν την επικράτηση “λάθος και ασεβών μηνυμάτων για την Ελλάδα σε κροατικά ΜΜΕ”.

   Είπε ακόμη ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Κροατίας να καταρρίψει τις πλάνες και τους μύθους για τους Έλληνες, όπως ότι είναι “τεμπέληδες” και “αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους” επειδή οι Κροάτες πολίτες δεν γνωρίζουν, για παράδειγμα, ότι στις ανεύθυνες κυβερνήσεις της και στη χωρίς περίσκεψη εισαγωγή του ευρώ οφείλεται η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα πριν από το 2010 ή ότι, παρόλο που η κατανάλωση μειώθηκε κατά 38%, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε 120 – 180% του ΑΕΠ από την άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2010.

   “Οι Έλληνες έχουν πρόβλημα όχι επειδή δεν έκαναν τη δουλειά τους, αλλά επειδή έκαναν αυτό που ζήτησαν οι πιστωτές” είπε ο κ. Ρίμπιτς.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.