Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Σερβίας η μείωση της ανεργίας

«Προτεραιότητα  της κυβέρνησης  της  Σερβίας είναι η μείωση της ανεργίας»,  δήλωσε  ο Υπουργός Εργασίας  της  χώρας,  Αλεξάνταρ Βούλιν.

Αναλυτικότερα,  η ανεργία  της  Σερβίας  μειώθηκε το 2014 σε 17,6% έναντι  του 2013 που είχε καταγράψει μόλις  το 23%.

Μεταξύ άλλων  ο Σέρβος υπουργός τόνισε ότι: «η κυβέρνηση, θα κάνει ότι περνά από το χέρι  της για να μειώσει αυτό το ποσοστό, έχοντας στον πυρήνα των δράσεών της, την πτώση του ποσοστού της ανεργίας  κυρίως  των νέων». « Η ανεργία στους νέους διαμορφώνεται στο 26,8%, ένα υπερβολικά υψηλό ποσοστό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλιν  στον τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου,  Pink.

Εν συνεχεία ο ίδιος ανέφερε ότι: «για το 2015, η Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης προβλέπει την υλοποίηση μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων το 50% θα αφορά τους νέους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 30 ετών». 

«Πέραν των σχεδιαζόμενων και των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων απασχόλησης, η κυβέρνηση ξεκίνησε και την επίλυση προβλημάτων των εταιρειών που τέθηκαν υπό αναδιοργάνωση και διασφάλισε ένα κοινωνικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους που κατατάχθηκαν στην κατηγορία του πλεονάζοντος προσωπικού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Το ποσό των  16 δισεκατομμυρίων δηναρίων θα διατεθεί στο πρόγραμμα και επιπλέον   το ποσό  των 500 εκατομμυρίων δηναρίων θα χορηγηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Βούλιν.  «Μπορούμε να δώσουμε βοήθεια σε περισσότερους από 50.000 πολίτες», είπε.

Aπό την δική της πλευρά , η υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Βάνια  Ουντόβισιτς επισήμανε ότι: « η απασχόληση των νέων είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες της στρατηγικής 2015-2025, που ενέκρινε και υιοθέτησε το υπουργείο».

Τέλος η ίδια διευκρίνισε ότι: «οι  ομάδες εργασίας θα κάνουν έρευνα για να καταλήξουν στο τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν δουλειά οι νέοι σε ιδιωτικές εταιρείες πιο εύκολα», συμπληρώνοντας ότι: «στις 3 Μαρτίου 2015, οι ομάδες εργασίας θα ξεκινήσουν το έργο τους, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε εταιρείες στο Βελιγράδι, στη Σουμπότιτσα, στο Κραγκούγιεβατς και τη Νις».

 

Exit mobile version