Πώς τα αβοκάντο εξελίχθηκαν σε κερδοφόρα επιχείρηση

Η μόδα του fitness και του ευ ζην γέμισε τα τραπέζια μας και τα ράφια των
σούπερ μάρκετ με αβοκάντο. Συνταγές με αβοκάντο για πρωινό, μεσημεριανό ή σνακ
κατακλύζουν το διαδίκτυο αναδεικνύοντας τον πλούσιο σε αμινοξέα καρπό ως μία
άκρως κερδοφόρα επιχείρηση.


Ενδεικτικό της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης και της κατανάλωσης
είναι το γεγονός πως το 2014 ο μέσος όρος κατανάλωσης αβοκάντο κατά άτομο ανήλθε
στα 3,5 κιλά. Στις ΗΠΑ, τα αβοκάντο παράγονται κατά κύριο λόγο στην Καλιφόρνια
και η διαθεσιμότητά τους στην αμερικανική αγορά κατέγραψε αύξηση 1.342% (!) από
το 1970 μέχρι το 2014.


To
2017 η τιμή της ποικιλίας Χας αναμένεται να αυξηθεί κατά 77% σε σχέση με το
2016 λόγω της υψηλής ζήτησης και δεν εκτιμάται να υπάρξει σύντομα μείωση των
τιμών, καθώς η κατανάλωση αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε Κίνα και Ευρώπη.


Πηγή: Fortune

Exit mobile version