Πιθανή νέα παρέμβαση της SNB για το ελβετικό φράγκο

Η ελβετική κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει εκ νέου στις αγορές συναλλάγματος για να αποδυναμώσει το ελβετικό φράγκο, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, Thomas Jordan, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung. Οι αποκλίνουσες οικονομικές εξελίξεις και ο το αυξανόμενο ρίσκο στην διαδικασία αγοράς ευρώ οδήγησαν το κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας στο να εγκαταλείψει την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι πρότινος.

«Έπρεπε να αποχαιρετίσουμε την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία. Θα συνεχίσουμε,όμως, να λαμβάνουμε υπόψη την ισοτιμία στις αποφάσεις μας και να παρεμβαίνουμε στην αγορά συναλλάγματος αν παραστεί ανάγκη», ανέφερε ο Thomas Jordan προσέθεσε μεταξύ άλλων:

«Το ελβετικό νόμισμα παραμένει σημαντικά υπερτιμημένο. Ελπίζω να  καταστεί λιγότερο ελκυστικό λόγω των αρνητικών επιτοκίων.  Δεν υπάρχει, πάντως, ενδεχόμενο  επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων για αποδυνάμωση της  ζήτησης για το φράγκο. Πρόκειται για μη ρεαλιστικές επιλογές».

Exit mobile version