Quantcast
Πετρέλαιο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου υποχώρησε η τιμή του - Πώς διαμορφωθεί τους επόμενους 3 μήνες σύμφωνα με την Citi  - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου υποχώρησε η τιμή του – Πώς διαμορφωθεί τους επόμενους 3 μήνες σύμφωνα με την Citi 

δημοσιεύτηκε:

Λίγο πάνω από τα επίπεδα των 70 δολαρίων το βαρέλι κινείται σήμερα η τιμή του πετρελαίου.

Όπως μετέδωσε  η ιστοσελίδα του investing.com, η τιμή στο πετρέλαιο κατέγραψε σήμερα στις 15.11 ώρα Ελλάδας μια πτώση της τάξεως του 5,98% και ανήλθε στα 71,11 δολάρια το βαρέλι από 75,63 ευρώ δολάρια το βαρέλι που ήταν στο προηγούμενο κλείσιμο του. Η μείωση αυτή έγκειται στο ότι οι αναλυτές και αγορές θεωρούν πως οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν ήταν περιορισμένης έκτασης και πως δεν προβλέπουν κλιμάκωση που θα διαταράξει την προσφορά αργού.

Ωστόσο τα ίδια στοιχεία της ιστοσελίδας έδειξαν πως η τιμή του πετρελαίου  στο άνοιγμα το πρωί ήταν στα 71,73 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing:

 

 

Νωρίτερα η ιστοσελίδα του https://sg.finance.yahoo.com/ ανέφερε πως οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα περισσότερο από 5 δολάρια το βαρέλι. Μάλιστα οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent και του αμερικανικού West Texas Intermediate υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου.

Αναλυτικά:

  • Η τιμή του brent κατέγραψε μια πτώση της τάξεως του 6,31% και ανήλθε στα 71,25 δολάρια το βαρέλι. Δηλαδή  η τιμή της ήταν μειωμένη κατά  4,80 δολάρια.
  • Ενώ η τιμή στο  αργό πετρέλαιο WTI μειώθηκε κατά 6,7% και ανήλθε στα 67,00 δολάρια. Δηλαδή η τιμή του μειώθηκε κατά  4,78 δολάρια.

Τι λένε οι αναλυτές

Για το θέμα του πετρελαίου μίλησαν στην ιστοσελίδα του sg.finance.yahoo.com οι αναλυτές.  Η  Citi  αναθεώρησε προς κάτω τις προβλέψεις της για την τιμή του brent. Όπως είπαν οι αναλυτές της τράπεζας με επικεφαλής τον Max Layton ,η Citi εκτιμά πώς τους επόμενους 3 μήνες   η τιμή του brent θα κινείται στα επίπεδα των 70 δολαρίων το βαρέλι από 74 δολάρια το βαρέλι που ήταν η αρχική εκτίμηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.