Quantcast
Πετρέλαιο: Στα τάρταρα η τιμή του -Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Στα τάρταρα η τιμή του -Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται και σήμερα η τιμή του πετρελαίου ύστερα από το δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον Αμερικανό σύμμαχό του πως σχεδιάζει να πλήξει τον ιρανικό στρατό και όχι πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αλλά λόγω του ότι ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προοπτικές του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για  το 2024 και το 2025.

Όπως μετέδωσε το investing.com, η τιμή του πετρελαίου (brent) ανήλθε σήμερα στις 2.38 ώρα Ελλάδας στα 74.50 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας μια πτώση τάξεως του 3,82% σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο (77.46 δολάρια το βαρέλι). Tα ίδια στοιχεία της ιστοσελίδας έδειξαν πως η τιμή του πετρελαίου στο άνοιγμα ήταν στα 75,3 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα η ιστοσελίδα https://www.hindustantimes.com/ ανέφερε πως οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3%. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent μειώθηκαν κατά 2,27 δολάρια το βαρέλι  και ανήλθαν στα 75,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 2,22 δολάρια το βαρέλι και ανήλθαν στα 71,60 δολάρια το βαρέλι. Αξιοσημείωτο είναι δε πως αυτήν την εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει σχεδόν κατά 4 δολάρια

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com

 

Τι λένε οι αναλυτές 

Για την τιμή του πετρελαίου μίλησαν και οι αναλυτές.

Χωρίς τις γεωπολιτικές εξελίξεις η τιμή του πετρελαίου ενδεχομένως να υποχωρούσε και κάτω του επιπέδου των 70 δολαρίων το βαρέλι εν μέσω της τρέχουσας εξασθένησης της ζήτησης, είπε στο Reuters.com η αναλύτρια του τμήματος της αγοράς στη Phillip Nova, Priyanka Sachdeva.

Από την πλευρά του  ο John Evans που απασχολείται στην PVM είπε πως  σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΟΠΕΚ, θα υπάρξει  μια πολύ ισχυρότερη επέκταση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για το 2024 από τον ΙΕΑ

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναθεώρησαν αυτή την εβδομάδα προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024. Η εξέλιξη αυτή έγκειται σε έναν μεγάλο βαθμό στην Κίνα.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.