Quantcast
Πετρέλαιο: Σε παράταση των περικοπών στην παραγωγή συμφώνησε ο ΟΠΕΚ+ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Σε παράταση των περικοπών στην παραγωγή συμφώνησε ο ΟΠΕΚ+

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το τέλος του 2025 θα επεκταθούν οι σημερινές περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου, ύστερα από σχετική συμφωνία που κατέληξαν τα κράτη- μέλη του του ΟΠΕΚ+ .

Παράλληλα επισημαίνεται πως ο στόχος του Οργανισμού να στηριχθούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της περιορισμένης παγκόσμιας ζήτησης του και  των υψηλών επιτοκίων, όπως μεταδίδει το Reuters. com. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι τιμές του πετρελαίου κινούνται κοντά στα επίπεδα των 80 δολαρίων το βαρέλι. Η τιμή αυτή είναι κάτω από από αυτήν που θέλουν πολλά κράτη- μέλη του ΟΠΕΚ+ για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού  τους.

Οι περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου

Υπενθυμίζεται πως οι χώρες του  ΟΠΕΚ+ και οι «συμμαχικές» τους χώρες  υπό την ηγεσία της Ρωσίας έχουν κάνει σημαντικές περικοπές από τα τέλη του 2022 στην παραγωγή του πετρελαίου. Μάλιστα τα  κράτη- μέλη του ΟΠΕΚ+ μειώνουν επί του παρόντος την παραγωγή του πετρελαίου κατά 5,86 εκατομμύρια βαρέλια σε ημερήσια βάση, ή σχεδόν το 5,7% της παγκόσμιας ζήτησης. Οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου αφορούν 2 εκατομμύρια βαρέλια από όλα τα  κράτη- μέλη του ΟΠΕΚ+ . Σε πρώτη φάση θα γίνουν εθελοντικά περικοπές 1,66 εκατομμυρίων βαρελιών στην παραγωγή πετρελαίου από 9 μέλη του  Οργανισμού. Και σε δεύτερη φάση θα γίνουν εθελοντικά περικοπές 2,2  εκατομμυρίων βαρελιών στην παραγωγή πετρελαίου από 8 κράτη- μέλη του Οργανισμού.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.