Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 90 δολάρια το βαρέλι

πετρέλαιο

Πάνω από το επίπεδο των 90 δολαρίων το βαρέλι κινείται και σήμερα η τιμή του πετρελαίου εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του investing.com η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε σήμερα στις 11.51 μμ ώρα Ελλάδας στα 90,82 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως του 0,19%. Ωστόσο νωρίτερα το www.brecorder.com μετέδωσε πως η τιμή του brent αυξήθηκε το πρωί κατά 0,7% και πως ανήλθε στα 91,24 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό (West Texas Intermediate) διαμορφώθηκε στα 87,02 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως του 0,5%. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τιμές αυτές έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

Επίσης το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το brent και το WTI αναμένεται να σημειώσουν αυτή την εβδομάδα κέρδη άνω του 4%.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com

 

 

Πετρέλαιο: Ποιες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών για την τιμή του

Για το θέμα των τιμών του πετρελαίου μίλησαν μεταξύ άλλων οι αναλυτές στο  Reuters, όπως μετέδωσε το https://oilprice.com/. Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται πως θα έχουν περαιτέρω ανοδική πορεία βραχυπρόθεσμα λόγω της περιορισμένης προσφοράς και των αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων δήλωσαν οι αναλυτές της ANZ. Και αναθεώρησαν  την τρίμηνη πρόβλεψή τους για την τιμή του αργού πετρελαίου (brent) στα 95 δολάρια το βαρέλι.

Aπό την πλευρά του ο αναλυτής της αγοράς στο Reuters, John Kemp είπε πως η ζήτηση για το πετρέλαιο παραμένει σε αρκετά “υγιή “επίπεδα.

 

 

 

 

Exit mobile version