Περισσότερη λιτότητα και στη Βρετανία – Ο Όσμπορν ακονίζει τα «μαχαίρια»

Η λιτότητα έχει την «τιμητική» της στην Ευρώπη, με χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα να κάνουν περικοπές για να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Όμως, δεν είναι μόνο οι χώρες της Ευρωζώνης που εφαρμόζουν πολιτικές λιτότητας, αλλά και η Βρετανία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, όπως αναφέρει το CNBC, θα ανακοινώσει τον ετήσιο προϋπολογισμό την Τετάρτη και αναμένεται πως θα προχωρήσει σε περαιτέρω «ψαλίδι» των δημοσίων δαπανών, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το Σαββατοκύριακο, υπάρχει μια «μαύρη τρύπα 18 δισ. στερλίνων (26 δισ. δολ.) στην βρετανική οικονομία, όπου οι δαπάνες υπερβαίνουν τα έσοδα.

Ο Όσμπορν υποστήριξε στο BBC την Κυριακή πως θα κόψει επιπλέον 50 πένες από κάθε 100 στερλίνες που η κυβέρνηση ξοδεύει μέχρι το 2020. Αυτό σημαίνει ένα ποσό της τάξεως των 4 δισ. λιρών αποταμιεύσεων και αυτό θα συνδυαστεί και με άλλα μέτρα ενίσχυσης των εσόδων ώστε να παραμείνει ο στόχος της κυβέρνησης για την επίτευξη ενός πλεονάσματος για τέταρτη χρονιά.

Η Κομισιόν προέβλεψε τον Φλεβάρη ότι το έλλειμμα της Βρετανίας θα υποχωρήσει από 5% του ΑΕΠ το 2014-2015 σε 4,1% το 2015- 2016 και 2,6% το 2016- 2017.

 

 

Exit mobile version