Παραιτήθηκε ο CEO της κινέζικης Fosun International

Η Fosun International Ltd, ένας από τους πλέον επιθετικούς Κινέζικους ομίλους εξαγορών ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντί-Πρόεδρος του ομίλου παραιτήθηκε, σε μία κίνηση που έχει ήδη εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη στρατηγική του Ομίλου.

Η παραίτηση του συνιδρυτή Liang Xinjun και του Αντι-Προέδρου Ding Guoqi θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στην εταιρεία, όπως δήλωσε ο έτερος συνιδρυτής Guo Guangchang.
Ο Guangchang δήλωσε ότι «Η αποχώρηση των Ding Guoqi και Xinjun, ιδίως του Xinjun για λόγους υγείας, θα επηρεάσουν τη Fosun στο άμεσο διάστημα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Θα πρέπει να μετατρέψουμε τα άσχημα νέα σε καλά», παρουσιάζοντας τη νέα ομάδα διοίκησης του ομίλου.
Ο Liang αντικαταστάθηκε από τον Wang Qunbin, διαμέσου φημολογίας ότι υπήρξε ένταση μεταξύ των Guo και Liang.
Την Τετάρτη, ο Guo δήλωσε ότι υπήρξε ιδιαίτερα «σκληρός και απαιτητικός» απέναντι στον Liang, προσθέτοντας ότι οι δυό τους [πρώην συμφοιτητές] είναι κοντά.
Οι μετοχές της εταιρείας σταθεροποιήθηκαν ελαφρώς την Τετάρτη. Τα ομόλογά της διαπραγματεύονταν αρχικά χαμηλά, εν μέσω φόβων ότι η αποχώρηση των δύο κύριων στελεχών θα μπορούσε να πλήξη την στρατηγική εξαγορών της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η αναλυτής της Nomura Annisa Lee δήλωσε ότι «με την τελευταία ανακοίνωση, ένας ακόμη ιδρυτής και ένα σημαντικό στέλεχος αποχωρούν.

Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει θέματα για την επιχειρηματική και χρηματοοικονομική στρατηγική της εταιρείας στο μέλλον, και γι’αυτό το λόγο τα ομόλογά της διαπραγματεύονται χαμηλά».


Exit mobile version