Πάνω από 400.000 Ισπανοί έχουν πληγεί από τις εξώσεις

Πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις εξώσεις στην Ισπανία αφότου ξεκίνησαν το 2009, αν και στοιχεία πλήρη δεν υπάρχουν.

Αυτός δήλωσε μία από τις εκπροσώπους του ΡΑΗ και του κινήματος κατά των εξώσεων, Αλεχάνδρα Χαθίντο.

«Προστασία από τις τράπεζες και τους ληστρικούς τους όρους δεν υπάρχει. Καμία νομοθεσία δεν έχει ψηφισθεί για να προστατεύσει τον απλό πολίτη από τις απαιτήσεις των τραπεζών και να μη χάσει το σπίτι του. Εμείς έχουμε προτείνει πέντε μέτρα για την προστασία, κι έχω να σας πω ένα πράγμα. Το (κυβερνών) Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές (PSOE) οι Θιουδαδάνος (Πολίτες), τρεις από τους διεκδικητές της εξουσίας, είπαν νέτα-σκέτα “όχι” στις πέντε προτάσεις. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη στους δρόμους», δηλώνει αποφασιστικά η ίδια.

Τα πέντε αιτήματα είναι απλά και στόχο έχουν την προστασία των ανθρώπων που δανείστηκαν από τις τράπεζες, είτε για να πληρώσουν απλώς το υψηλό ενοίκιο, ή για να κάνουν το όνειρο ζωής, μία κατοικία, πραγματικότητα: παράταση αποπληρωμής σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα, πάγωμα ενοικίων, στοπ στις εξώσεις, κατασκευή εργατικών κατοικιών, εγγυημένες επιδοτήσεις.

Μάλιστα το θέμα των εξώσεων «σκιάζει» και την προεκλογική περίοδο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία. Σημειώνεται πως τα μέλη της ΡΑΗ κατόρθωσαν να αποτρέψουν μια ακόμη αναγκαστική έξωση σε ένα από τα λαϊκά προάστια της Μαδρίτης.

 

Exit mobile version