Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Αυτοί είναι οι βασικοί κίνδυνοι της επόμενης 10ετίας

Οργανισμός

Τους βασικούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης την επόμενη 10ετία εντοπίζει έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) που έγινε μεταξύ εμπειρογνωμόνων από ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Φόρουμ, αυτοί είναι μεταξύ άλλων η κλιματική αλλαγή αλλά και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Επιπλέον, οι τωρινές προκλήσεις που περιλαμβάνουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση και τα υψηλά εθνικά χρέη απειλούν να ανακόψουν τη συλλογική βούληση και τη συνεργασία που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις 1.200 στελεχών του ιδιωτικού τομέα, σε αξιωματούχους χάραξης κυβερνητικών πολιτικών, σε ακαδημαϊκούς και σε ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας από ολόκληρο τον κόσμο.

«Η αλληλεπίδραση μεταξύ των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας βιοποικιλότητας, της επισιτιστικής ασφάλειας και της κατανάλωσης φυσικών πόρων είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Κινδύνων Βιωσιμότητας στο Zurich Insurance Group, Τζον Σκοτ που  συνεργάστηκε με τον όμιλο Marsh McLennan για σύνταξη αυτής της έρευνας.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής:

Στην παγκόσμια λίστα με τους κινδύνους που θεωρούνται οι πιο σοβαροί για την επόμενη δεκαετία είναι:

Ωστόσο την ίδια ώρα είναι απρόβλεπτο ποιος θα είναι ο αντίκτυπος των απειλών αυτών σε δισεκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη.  Σημειώνεται ότι η Moody’s Investors Service εκτίμησε την Τρίτη πως οι ζημίες με ασφαλιστική κάλυψη από φυσικές καταστροφές κατά την τελευταία 5ετία  αυξήθηκαν  κατά μέσο όρο γύρω στα 100 δισ. δολάρια  σε ετήσια βάση.

 

 

Exit mobile version