Quantcast
Ούρλιχ Γκρίλο: Η ξενοφοβία προκαλεί ανασφάλεια στους Γερμανούς βιομηχάνους - enikonomia.gr
share

Ούρλιχ Γκρίλο: Η ξενοφοβία προκαλεί ανασφάλεια στους Γερμανούς βιομηχάνους

δημοσιεύτηκε:

Οι πρόσφυγες “έμαθαν εξ αρχής να αγωνίζονται. Η γερμανική οικονομία πράττει ήδη πολλά και προσφέρει θέσεις εργασίας και εκπαίδευσης”. Χρειάζονται όμως χρόνο γα να μάθουν τη γλώσσα. Η Γερμανία πρέπει να δείξει υπομονή στο θέμα της ενσωμάτωσής τους. Εξ άλλου “ποιος άλλος να τους δεχτεί παρά η Γερμανία;” αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) Ούρλιχ Γκρίλο σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

Ο Γκρίλο εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την εχθρότητα προς τους ξένους στην ανατολική Γερμανία. “Η ξενοφοβία προκαλεί ανασφάλεια στους Γερμανούς βιομηχάνους. Η ανησυχία είναι πάντα αρνητικός παράγοντας, διότι ο επενδυτής θα σκεφτεί πολύ πριν επενδύσει”. Εξάλλου, “στην ανατολική Γερμανία έχουν γίνει πολλά στον οικονομικό τομέα μετά την επανένωση. Αυτό όμως ξεχνιέται σιγά-σιγά. Η εξέλιξη και η ανάπτυξη υποτιμώνται”, είπε ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) και υπενθύμισε ότι η Γερμανία είναι μια εξαγωγική χώρα. Το κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) είναι κατά της παγκοσμιοποίησης και αυτό κάνει κακό στην οικονομία, υπογράμμισε.

Ο Ούλριχ Γκρίλο τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σφάλει στο θέμα του Συμφώνου Ελευθέρου Εμπορίου (ΤΤΙΠ). “Δεν είναι νεκρό”, όπως είπε. “Η γερμανική βιομηχανία είναι υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και υπέρ του ελευθέρου εμπορίου. Δεν μπορούμε στη Γερμανία να απομονωνόμαστε από τον κόσμο. Κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο. Πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί σε αυτόν, πρέπει να αγωνιστούμε γα το παγκόσμιο εμπόριο”, τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.