Quantcast
Ουκρανία: Στο Κίεβο φτάνει η Φον Ντερ Λάιεν - Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Ουκρανία: Στο Κίεβο φτάνει η Φον Ντερ Λάιεν – Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Στο Κίεβο έφτασε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν  Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προκειμένου να συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και με άλλους αξιωματούχους για την στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, για τις προετοιμασίες ενόψει του χειμώνα αλλά για την άμυνα και για την πρόοδο των δανείων από τη G7.

«Η σημερινή επίσκεψη μου στο Κίεβο είναι η 8η ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου και την στιγμή που  η Ρωσία εξακολουθεί να στοχοθετεί ενεργειακές υποδομές » ανέφερε σε ανάρτηση της στο  Χ η  Φον Ντερ Λάιεν  επισημαίνοντας πως  βρίσκεται στην Ουκρανία για να “μιλήσει για τη στήριξη της Ευρώπης.

 

 

Υπενθυμίζεται πως  η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε χθες  πως η ΕΕ θα διαθέσει στην Ουκρανία 160 εκατ. ευρώ από τα έσοδα που προέρχονται από τους παγωμένους ρωσικούς πόρους, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανθρωπιστικές της ανάγκες αυτόν τον χειμώνα.

Η Ρωσία στοχοθετεί τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας και έχει περιορίσει τις ικανότητες παραγωγής ενέργειας της χώρας κατά περίπου 9 gigawatts, σύμφωνα με τη Φον Ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν  σημείωσε χθες πως η ΕΕ στοχεύει στην αποκατάσταση του 15% των ενεργειακών αναγκών της Ουκρανίας φέτος τον χειμώνα, κάτι που αντιστοιχεί σε 2,5 gigawatts, ενώ θα αυξήσει τις εξαγωγές ενέργειας προς την Ουκρανία για να της παρέχει ακόμη 2 gigawatts.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.