Ως τα τέλη του 2019 ολοκληρώνεται η πρώτη γραμμή του Turkish Stream

Η ρωσική Gazprom ίδρυσε υποκατάστημα της South Stream Transport B.V. στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δήλωσε σχετικά ότι ίδρυσαν υποκατάστημα της εταιρείας South Stream Transport B.V. στην Πόλη για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και για τον συντονισμό των εργασιών στην Τουρκία.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση. Υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για την έναρξη της κατασκευής του υποθαλάσσιου κομματιού του έργου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αγωγός προβλέπει τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία με υποθαλάσσιο αγωγό στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Ο αγωγός θα αποτελείται από τέσσερις ξεχωριστές γραμμές δυναμικότητας μεταφοράς 15,75 δισ. κυβικά μέτρα έκαστη. Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος 910 χιλιομέτρων και 260 χιλιομέτρων ο χερσαίος αγωγός μέχρι τα τουρκοελληνικά σύνορα.

Η συνολική σχεδιαζόμενη ετήσια δυναμικότητα μεταφοράς του αγωγού ανέρχεται στα 63 δισ. κ.μ. Τα 14 δις. κ.μ. θα απορροφηθούν από την τουρκική αγορά και τα υπόλοιπα 49 δις. κ.μ. από την ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, ο Μίλερ δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή της πρώτης γραμμής του αγωγού ως τα τέλη του 2019, ενώ στο β’ εξάμηνο του 2017 θα ξεκινήσει η τοποθέτηση σωλήνων στο υπεράκτιο τμήμα


Exit mobile version