ΟΠΕΚ: Εξετάζει μείωση της παραγωγής του πετρελαίου – Πώς διαμορφώνεται η τιμή του

πετρέλαιο

Την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου θα συναντηθούν τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ για να συζητήσουν το θέμα της παραγωγής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg η συνεδρίαση γίνεται για πρώτη φορά από το 2020. Επίσης επισημαίνεται πως η συμμαχία των 23 πετρελαιοπαραγωγών εθνών θα συζητήσουν μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία το ενδεχόμενο να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Αυτό έχει ήδη τονώσει τις αγορές του αργού καθώς η τιμή του  brent αυξήθηκε σχεδόν κατά 4% τη Δευτέρα και διαμορφώθηκε στα 89 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι, οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από 4 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το CNBC . Οι τιμές ανήλθαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη  Φεβρουαρίου, δηλαδή  από τότε που έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και για αυτόν τον λόγο υπήρχαν ανησυχίες για τη ζήτηση.

Για το θέμα μίλησε ο CIO της Pickering Energy Partners ,Νταν Πίκερινγκ στο CNBC.  Όπως είπε o ΟΠΕΚ θα στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου. Οι τιμές του πετρελαίου δεν θα διαμορφωθούν στα  επίπεδα των 50 με 60 δολαρίων το βαρέλι, ξεκαθάρισε . Την ίδια στιγμή επεσήμανε πως οι τιμές του πετρελαίου θα διαμορφωθούν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τη ζήτηση.

 

 

Exit mobile version