Quantcast
Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος - enikonomia.gr
share

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

δημοσιεύτηκε:

Στην ενίσχυση των επιδρομών κατά βάσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, που συναντήθηκαν σήμερα στον Λευκό Οίκο.

«Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί και πρέπει να το κάνουμε μαζί», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο, υπογραμμίζοντας πως οι τζιχαντιστές του ISIS αποτελούν απειλή για όλους.

«Nous sommes tous Francais (Είμαστε όλοι Γάλλοι)» είπε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα και στον κόσμο.

«Ως Αμερικανοί, στεκόμαστε δίπλα στους φίλους μας στις καλές στιγμές και στις κακές, ό,τι κι αν γίνει» είπε.

 «Οι ΗΠΑ και οι Γαλλία στέκονται ενωμένες, σε πλήρη αλληλεγγύη, για να αποδώσουν δικαιοσύνη σε αυτούς τους τρομοκράτες και να υπερασπιστούμε τα έθνη μας» πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε στους Αμερικανούς πολίτες ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

 «Θα νικήσουμε και οργανώσεις όπως η ISIL (σ.σ. εννοεί το ISIS) θα χάσουν» είπε, σημειώνοντας: «Δεν μπορούν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον φόβο να μας διχάσει».

Σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Ολάντ ότι τα ρωσικά πλήγματα κατά της αντιπολίτευσης ενισχύουν το καθεστώς Άσαντ. Κάλεσε τη Μόσχα να παίξει έναν πιο εποικοδομητικό ρόλο, μεταθέτοντας το βάρος στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι ΗΠΑ και Γαλλία συμφώνησαν να αυξήσουν τα πλήγματα κατά της ISIS σε Ιράκ και Συρία.

Είπε ότι είναι επείγουσας σημασίας να κλείσουν τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας για να περιοριστεί η μετακίνηση εξτρεμιστών προς την Ευρώπη. Τόνισε, ωστόσο, ότι αρνείται να συνδέσει τη μετανάστευση με την τρομοκρατία.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, ώστε οι πρόσφυγες να μένουν κοντά στην χώρα προέλευσής τους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.