Οι εταιρείες οικονομικών δεδομένων IHS και Markit ανακοίνωσαν ότι συγχωνεύονται

H αμερικανική εταιρεία οικονομικών δεδομένων και αναλύσεων IHS και η βρετανική εταιρεία ερευνών αγοράς Markit ανακοίνωσαν ότι θα συγχωνευθούν, δημιουργώντας μία μεγάλη εταιρεία που θα έχει κεφαλαιοποίηση 13 δισ. δολαρίων και έδρα το Λονδίνο.

Μεταφέροντας την έδρα της στη Βρετανία, η HIS θα μπορεί να επωφεληθεί από τον χαμηλότερη εταιρική φορολογία στη Βρετανία. Η νέα εταιρεία, που θα ονομάζεται HIS Markit, αναμένει έναν συντελεστή φορολογίας κερδών από 20% έως 25% αντί του 35% που θα έπρεπε να πληρώνει, αν είχε την έδρα της στις ΗΠΑ.

Η Markit, που ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από μία δεκαετία, συγκεντρώνει στοιχεία από τους μεγάλους διαπραγματευτές ομολόγων, τα οποία χρησιμοποιούνται για έρευνες, αποτιμήσεις, χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση και υποβολή οικονομικών καταστάσεων σχετικά με παράγωγα, ομόλογα, δάνεια και νομίσματα.

Οι μέτοχοι της IHS, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 7,5 δις. δολαρίων με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, θα κατέχει το 57% της ενιαίας εταιρείας και οι μέτοχοι της Markit το υπόλοιπο 43%.

Exit mobile version