OHE-FAO: Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων παρέμειναν σταθερές τον Δεκέμβριο

Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων παρέμειναν σταθερές τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς η μεγάλη άνοδος των φυτικών ελαίων και των γαλακτοκομικών προϊόντων αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την πτώση στις τιμές της ζάχαρης και του κρέατος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

O δείκτης τιμών του FAO, ο οποίος μετρά τις μηνιαίες μεταβολές ενός καλαθιού δημητριακών, σπορέλαιων, γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και ζάχαρης, διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 171,8 μονάδες από 171,9 τον Νοέμβριο.

Για το σύνολο του 2016, ο δείκτης μειώθηκε 1,5% σε σχέση με το 2015, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ετήσια μείωση.


Exit mobile version