Quantcast
Ο οίκος Standard & Poors υποβάθμισε στην κατηγορία ΒΒΒ+ τη VW - enikonomia.gr
share

Ο οίκος Standard & Poors υποβάθμισε στην κατηγορία ΒΒΒ+ τη VW

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται εν μέσω αρνητικών δημοσιευμάτων για την Volkswagen σχετικά με το αν και η εταιρεία έχει σημειώσει πρόοδο για την επισκευή 8,5 εκατ. πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων με «πειραγμένο» λογισμικό στην Ευρώπη και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ ήρθε και ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors και υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Volkswagen AG από “Α-” κάτω “BBB +” με αρνητικές προοπτικές. Ωστόσο η VW παραμένει δύο βαθμίδες πάνω από S&P χαμηλότερη βαθμολογία επενδυτικού βαθμού.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι ο χειρισμός της VW σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπών CO2 των κινητήρων εκθέτει τον Όμιλο με δυσμενείς επιπτώσεις της πιστοληπτικής ικανότητας» ανέφερε στέλεχος της S&P, σημειώνοντας τους πολλαπλούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία.

«Κατά την άποψή μας, τα γεγονότα αυτά έχουν αμαύρωσαν τη φήμη της μάρκας και την αντίληψη της VW, και θα επηρεάσει αρνητικά τη θέση στην αγορά του ομίλου μειώνοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» αναφέρουν τα στελέχη από την Standard & Poors.

Η Volkswagen έχει χάσει περίπου 10 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση από τις 18 Σεπτέμβρη όπου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.