Ο Γιούνγκερ τάσσεται υπέρ των στενότερων σχέσεων ΕΕ-Βρετανίας

Την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ θα μπορέσουν να παραμείνουν “όσο το δυνατόν στενότερες” παρά την επιλογή του Brexit, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι υπέρ των όσο το δυνατόν στενότερων σχέσεων με τη Βρετανία. Δεν θα διαπραγματευτώ μαζί τους με εχθρική διάθεση».

Ωστόσο ο Γιούνκερ υπενθύμισε ότι, δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο, όσο το Λονδίνο δεν ενεργοποιεί επίσημα τη διαδικασία για την έξοδο από την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ήδη προτρέψει τη Βρετανία να διευκρινίσει το συντομότερο δυνατόν την κατάσταση, μετά το δημοψήφισμα εκφράζοντας ανησυχία για μια παρατεταμένη αβεβαιότητα.

Οι νέες αυτές δηλώσεις από την Κίνα διατυπώνονται λίγες ώρες πριν από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Τερέζα Μέι, τη δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας.

Κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου, ο Γιούνκερ προσπάθησε να περιορίσει τις ανησυχίες σε σχέση με το Brexit που είναι πολύ έντονες στην Κίνα. «Η Ευρώπη των 27 είναι η δεύτερη οικονομική ζώνη στον κόσμο και έτσι θα μείνει. Θα παραμείνει η κύρια παγκόσμια αγορά».


Exit mobile version