Ο Χουν Σεν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ αντιτίθενται στα «αναρχικά» Μέσα Ενημέρωσης

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την αντιπάθειά του προς τον Τύπο, λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τραμπ θεωρούν ότι τα μέσα ενημέρωσης προκαλούν αναρχία.

Ο Χουν Σεν, η επί περισσότερα από 30 χρόνια απολυταρχική διακυβέρνηση του οποίου έχει σημαδευτεί από κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για διαφθορά, δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι της Καμπότζης που καταγγέλλουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενδέχεται να υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ κατανοεί ότι είναι μια αναρχική ομάδα», σχολίασε μιλώντας σε μια εκδήλωση χθες Δευτέρα, ενώ αργότερα οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Χουν Σεν είχε δηλώσει πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου ότι ελπίζει να κερδίσει ο Τραμπ, καθώς αυτό θα είναι καλό για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης επέκρινε την ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο η ειρήνη και η ασφάλεια της χώρας.

«Τα αναρχικά ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα τα οποία καταστρέφουν το έθνος. Ελπίζω οι ξένοι φίλοι μας να το κατανοούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η πολιτική ένταση αυξάνεται στη Καμπότζη τους τελευταίους μήνες, καθώς αντίπαλοι του Χουν Σεν, ενός πρώην αντάρτη των Ερυθρών Χμερ, τον κατηγορούν ότι ενεργεί παράνομα για να διατηρηθεί στην εξουσία ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Ιουνίου και των γενικών εκλογών του χρόνου.

Ο Χουν Σεν έχει προειδοποιήσει ότι αν κερδίσει η αντιπολίτευση, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να ξαναβυθιστεί στον εμφύλιο.

Εδώ και καιρό απορρίπτει τις ανησυχίες της Δύσης σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπάτηση της δημοκρατίας και τη διαφθορά στη χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι ανησυχεί βαθιά για τη νομοθεσία που προωθεί το κυβερνών κόμμα του Χουν Σεν, η οποία καθιστά πιο εύκολη τη διάλυση πολιτικών κομμάτων από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης και τη νόμιμη πολιτική δραστηριότητα.


Exit mobile version