Ο Cheng πουλάει projects στην Evegrande έναντι 3,2 δισ. δολ.

Η Evergrande Realm Estate Group θα αγοράσει projects στην Κίνα αξίας 20,4 δισ. γουάν (3,2 δισ. δολαρίων) από τις ελεγχόμενες από την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Cheng Yu-Tung εταιρείες, διευρύνοντας ένα αγοραστικό “ξέσπασμα” από την κινεζική εταιρεία φέτος.

Η New World China Land έχει υπογράψει μια συμφωνία για την πώληση ακίνητης περιουσίας στις κινεζικές πόλεις Guiyang και Chengdu στην Evergrande έναντι 7,3 δισ. γουάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο η New World China Land.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Evergrande δήλωσε πως θα αγοράσει πέντε ακίνητα έναντι 13,1 δισ. γουάν από την Chow Tai Fook Enterprises, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Cheng.

Οι σχέσεις μεταξύ του Cheng και του προέδρου της Evergrande, Hui Ka Yan, δύο εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, πηγαίνουν πίσω στο 2008 όταν η οικογενειακή επενδυτική εταιρεία του Cheng ήταν μέλος μιας ομάδας επενδυτών που απέκτησε ποσοστό αξίας 506 εκατ. δολαρίων στην Evergrande, την χρονιά πριν από την ΙΡΟ.

Στις αρχές αυτού του μήνα, ο Hui της Evergrande επίσης ήλθε σε συμφωνία για την άντληση 1,5 δισ. δολαρίων με την πώληση perpetual τίτλων σε εταιρείες που ελέγχονται από την οικογένεια Cheng.

Exit mobile version