Quantcast
Nürnberger Nachrichen: Καιρός να εκφραστούν οι δημοκρατικές δυνάμεις στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Nürnberger Nachrichen: Καιρός να εκφραστούν οι δημοκρατικές δυνάμεις στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή τους σημερινούς εορτασμούς για την 26η επέτειο της Γερμανικής Επανένωσης, η Nürnberger Nachrichen σχολιάζει: «Θα ήταν συνετό να περιορίσει κανείς το -ειδικά στη Γερμανία- διογκούμενο χάσμα μεταξύ των εύπορων και των χαμηλών εισοδημάτων μέσα από μια πιο ισορροπημένη και δικαιότερη φορολόγηση.

Αυτή θα ήταν η καλύτερη συνταγή κατά της οργής και της δυσαρέσκειας αλλά και κατά λαϊκιστών πολιτικών που επωφελούνται από αυτή την κατάσταση. Ωφελούνται επίσης από το γεγονός ότι στην εποχή του ίντερνετ εκείνοι που φωνάζουν έχουν στο μεταξύ μεγαλύτερο ακροατήριο από ότι παλαιότερα.

Όσοι ζουν ευχάριστα σε αυτή τη χώρα δεν βρίσκουν τόσο συχνά ευήκοα ώτα. Εντούτοις παραμένει η πλειοψηφία η οποία αποδέχεται ή και εκτιμά το ελεύθερο αυτό κράτος. Ήρθε ο καιρός να εκφραστεί πλέον πιο δυναμικά η σιωπηρή αυτή πλειοψηφία.

Η δημοκρατία, ως υπόθεση όλων των πολιτών, χρειάζεται περισσότερους μαχητές υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανεκτικότητας αλλά και της ανοιχτής κοινωνίας που αποτελεί το θεμέλιο επιτυχίας αυτής της χώρας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.