Quantcast
Ντράγκι: Η Κύπρος θα βγει νωρίτερα από το μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η Κύπρος θα βγει νωρίτερα από το μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Αξιοσημείωτο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι το ότι η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το Μνημόνιο πριν από την αρχικά προβλεπόμενη προθεσμία του 2016, ενώ τόνισε ότι τα αποτελέσματα του προγράμματός της είναι πολύ καλύτερα του αναμενόμενου. 

Μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, ο κ. Ντράγκι τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, καθώς η κυπριακή οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας ιδιαίτερα αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα.

Χρειάζονται επιπρόσθετα βήματα, είπε, για την αποκατάσταση εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κ. Ντράγκι έκανε αναφορά στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη σταθεροποίηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και στα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος.

Σε χαιρετισμό του πριν το δείπνο που παρέθεσε στο συμβούλιο της ΕΚΤ ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και αναδεικνύοντας την ιστορική παρουσία της Κύπρου στον χώρο της Ευρώπης και την νευραλγική της θέση στην περιοχή, 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.