Ντάισελμπλουμ: Τις αλλαγές που θέλει η Ελλάδα να τις χρηματοδοτήσει η ίδια

«Είμαι ιδιαίτερα πρόθυμος, μέσω του Eurogroup, να δουλέψω με την Ελλάδα για την εύρεση μιας λύσης», τόνισε ο επικεφαλής του και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγες ώρες πριν από την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση για την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σστο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ , ζήτησε από την Ελλάδα να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη «το συντομότερο δυνατό», συμπληρώνοντας ότι η πραγματική δουλειά ξεκινά ουσιαστικά αύριο, Τετάρτη, όταν και θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

«Η πραγματική δουλειά θα ξεκινήσει την Τετάρτη, αλλά θα είναι ένας πρώτος γύρος και στη συνέχεια θα εργαστούμε περαιτέρω κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Γνωρίζουμε τι θέλει ο καθένας και τι δεν θέλει. Ας καθίσουμε μαζί και να το συζητήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ευρωζώνης και της Ελλάδας για μία νέα οικονομική συμφωνία θα μπορούσαν να διαρκέσουν εβδομάδες πριν μπορέσει να επιτευχθεί μία συμφωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε επίσης ότι η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει διαφορετικές προτεραιότητες και ότι θα είναι δίκαιο να της δοθεί μία ευκαιρία να εξηγήσει την ατζέντα της. Αλλά επέμεινε ότι οι όποιες αλλαγές στο υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από την ίδια την Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θα πρέπει και πάλι να ενισχύσει το πρωτογενές πλεόνασμά της στο 4,5% του ΑΕΠ της όπως έχει συμφωνηθεί προηγουμένως.

«Δεν πρόκειται για διαπραγματευθώ εδώ και δεν θα συζητήσω άλλα ποσοστά. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε.

Exit mobile version