Quantcast
Νέο μακελειό από το Ισλαμικό Κράτος στο Μπαγκλαντές - enikonomia.gr
share

Νέο μακελειό από το Ισλαμικό Κράτος στο Μπαγκλαντές

δημοσιεύτηκε:

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ένα καφεστιατόριο στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα του Μπανγκλαντές, μετέδωσε το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε ότι μέλη του σκότωσαν 24 ανθρώπους. Η αστυνομία του Μπανγκλαντές έχει πάντως μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει μόνο ότι δύο αστυνομικοί είναι νεκροί και τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίες.

Ένοπλοι επιτέθηκαν αργά χθες Παρασκευή στο εστιατόριο που βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα και συνέλαβαν ομήρους, μεταξύ των οποίων και ξένους, πριν η αστυνομία εισβάλει στο κτίριο και απελευθερώσει τους ομήρους.


Οι ανταλλαγές πυρών σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές σταμάτησαν σήμερα και οκτώ έως δέκα όμηροι διασώθηκαν από κομάντος οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε από την πλευρά του πως 12 άνθρωποι διασώθηκαν από το εστιατόριο.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε από το Τόκιο πως δύο από τους διασωθέντες είναι ξένοι, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ιάπωνες πολίτες περιλαμβάνονται μεταξύ των διασωθέντων.

«Δεν υπάρχει καμιά βούληση για διαπραγμάτευση» από μέρους των δραστών της επίθεσης, δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρεσβευτής της Ιταλίας στη Ντάκα, Μάριο Πάλμα, στην ιταλική τηλεόραση. «Πρόκειται για μια αποστολή αυτοκτονίας», συμπλήρωσε.


Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες φώναξαν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» πριν μπουν στο εστιατόριο και μεταφέρουν πληροφορίες ότι οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με τους ένοπλους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.