Νέα παγκόσμια έρευνα της IWG: Ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να εξοικονομήσουν χιλιάδες ευρώ

εργαζόμενοι

Νέα παγκόσμια έρευνα της IWG αποκαλύπτει πως οι εργαζόμενοι σε γραφεία μπορούν να εξοικονομήσουν χιλιάδες ευρώ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις περισσότερων από 2.000 εργαζομένων σε γραφεία με δημόσια διαθέσιμα δεδομένα μεταφορών και έδειξαν τα εξής:

Τι άλλο έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας

Επίσης τα ίδια στοιχεία της έρευνας  έδειξαν τα εξής:

 

Οι δηλώσεις

Ακαδημαϊκοί, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον καθηγητή Nicholas Bloom του Πανεπιστημίου Stanford, εκτιμούν ότι έως και το 30-40% των εργαζομένων θα υιοθετήσουν μακροπρόθεσμα ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Καθώς οι επιχειρήσεις επιλέγουν μόνιμα το μοντέλο υβριδικής εργασίας, πρόσφατη έρευνα της IWG και της Arup διαπίστωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων σε γραφεία σε προαστιακές πόλεις θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 60%.

Καθώς περισσότεροι εργαζόμενοι υιοθετούν αυτή την τάση, δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι τα δύο τρίτα (60%) των εργαζομένων επιθυμούν να εργάζονται σε απόσταση 15 λεπτών από το σημείο όπου κατοικούν.

Ο  CEO & Ιδρυτής της IWG,Mark Dixon δήλωσε: «Σύντομα, η έννοια της μακράς καθημερινής μετακίνησης θα περιοριστεί στα χρονικά της ιστορίας. Η ιδέα ότι κάθε πρωί οι εργαζόμενοι σε γραφεία θα ξυπνούν νωρίς, θα μπαίνουν σε ρυπογόνα αυτοκίνητα ή υπερπλήρεις τρένα και θα διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους θα είναι πολύ σύντομα ένα τρελό πράγμα που έκαναν μόνο στο παρελθόν. Η έρευνά μας με την Development Economics επισημαίνει τη σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων που μπορούν πλέον όσοι εργάζονται υβριδικά να απολαμβάνουν καθώς μπορούν να επενδύσουν σημαντικά ποσά σε άλλες πτυχές της ζωής τους, όπως η αγορά κατοικίας ή η εξασφάλιση σημαντικών οικονομικών στόχων.”

 

 

Exit mobile version