Quantcast
Νέα έρευνα: Δεν φαντάζεστε ποια είναι τα επαγγέλματα που δεν θα πεινάσετε ποτέ - enikonomia.gr
share

Νέα έρευνα: Δεν φαντάζεστε ποια είναι τα επαγγέλματα που δεν θα πεινάσετε ποτέ

δημοσιεύτηκε:

Τη λίστα με τα επαγγέλματα που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση μέσα στην επόμενη δεκαετία παρουσιάζει η ιστοσελίδα του www.statista.com.

Πάντως στην πρώτη δεκάδα της λίστας αυτής βρίσκονται οι νοσηλευτές και οι υπεύθυνοι των  ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών.  Είναι σαφές πως ο τομέας της υγείας στο σύνολό του θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό αύξησης της απασχόλησης στο εγγύς μέλλον.

Επίσης, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς μέσα στην επόμενη δεκαετία θα είναι οι μεταφορές και οι αποθήκες. Οι μισθοί και τα ημερομίσθια των κλάδων αυτών αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,6% μέχρι το 2032.

Μάλιστα μεγαλύτερη αύξηση, δηλαδή 9,7% αναμένεται να είναι η απασχόληση στον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Εργασίας. Οι κλάδοι αυτοί επηρεάζονται λιγότερο από τις αλλαγές της τεχνολογίας αλλά  περισσότερο από τις δημογραφικές. Επίσης επισημαίνεται πως λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της αύξησης  των χρόνιων παθήσεων,  οι δύο παραπάνω τομείς αναμένεται να αντιπροσωπεύσουν  2,1 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έως το 2032.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως τα επαγγέλματα που εκτιμάται πως θα έχουν εξίσου σημαντική ζήτηση μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι οι οικιακοί βοηθοί στον τομέα της υγείας και της προσωπικής φροντίδας. Ο  κλάδος αυτός αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον περισσότερες από 800.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2032.

Δείτε αναλυτικά τον παρακάτω πίνακα της  ιστοσελίδας του www.statista.com

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.