Quantcast
Mέση Ανατολή: Αεροπορικές εταιρίες παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους - enikonomia.gr
share

Mέση Ανατολή: Αεροπορικές εταιρίες παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους

δημοσιεύτηκε:

Την αναστολή των πτήσεών τους προς προορισμούς στη Μέση Ανατολή εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων και την απειλή αντιποίνων από το Ιράν κατά του Ισραήλ, παρατείνουν αεροπορικές εταιρίες.

Ο γερμανικός όμιλος Lufthansa παρέτεινε την αναστολή πτήσεων προς το Τελ Αβίβ, την Τεχεράνη, τη Βηρυτό, το Αμμάν και την Ερμπίλ έως και τις 21 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρία, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η Lufthansa δεν θα χρησιμοποιεί τον ιρανικό και τον ιρακινό εναέριο χώρο κατά την περίοδο αυτή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η αναστολή των πτήσεων της Air France και της θυγατρικής της Transavia France προς τη Βηρυτό παρατάθηκε εκ νέου, έως και τις 14 Αυγούστου, λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης στον Λίβανο, όπως δήλωσαν σήμερα οι δύο αεροπορικές εταιρίες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επανάληψη των δραστηριοτήτων, που διακόπηκαν στις 29 Ιουλίου λόγω της «κατάστασης ασφαλείας στον Λίβανο», θα εξαρτηθεί από μια νέα αξιολόγηση της κατάσταση στην περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Air France.

Η αναστολή αυτή αφορά τις συνδέσεις μεταξύ των αεροδρομίων του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ και της Βηρυτού, καθώς και τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο που πραγματοποιεί η Transavia France. «Η Air France επαναλαμβάνει ότι η ασφάλεια των πελατών και των πληρωμάτων της είναι η απόλυτη προτεραιότητά της», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αρκετές ακόμη αεροπορικές εταιρίες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, εν μέσω φόβων για στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.