Quantcast
Μέρκελ: Η Ρωσία εκδικείται τις χώρες που στρέφονται στην Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Η Ρωσία εκδικείται τις χώρες που στρέφονται στην Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Δυσκολίες προκαλεί η πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία απέναντι σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο. Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt επεσήμανε πως η Μόσχα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να έχει τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

«Η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ουκρανία είναι τρεις χώρες με τις οποίες γειτονεύουμε στα ανατολικά και οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρωσία προκαλεί προβλήματα σε αυτές τις τρεις χώρες», ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ η οποία προσέθεσε: «Επιπλέον βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να διατηρήσει υπό τον οικονομικό και πολιτικό της έλεγχο κάποιες χώρες των δυτικών Βαλκανίων».

Ερωτηθείσα για κριτική που της ασκούν οι προκάτοχοί της για στην στάση της απέναντι στη Μόσχα, η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε: «Είμαι πεπεισμένη ότι η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας είναι σωστή. Το γεγονός ότι η Ρωσία παραβίασε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης του 1994 σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνέπειες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.