Μέρκελ: Δεν αντέχουν Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία να φιλοξενήσουν 120.000 πρόσφυγες

Ως ένα «πρώτο βήμα» χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ την πρόταση της Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Καγκελάριος κάλεσε τους Ευρωπαίους να πράξουν ακόμη περισσότερα προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες.

«Χρειαζόμαστε μια διαφορετική πολιτική ασύλου διότι το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί πλέον και δεδομένου ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιταλία είναι σε θέση να φιλοξενήσουν όλους τους πρόσφυγες που φτάνουν στα παράλιά τους» εξήγησε η Μέρκελ.

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο θα πρέπει να συμβάλουν, υπογράμμισε παράλληλα, η Καγκελάριος, αναφερόμενη στην Τσεχία και τη Βουλγαρία – δύο χώρες που κρατούν αρνητική στάση απέναντι στο σύστημα της υποχρεωτικής ποσόστωσης.

«Το να περιοριζόμαστε να λέμε ότι η μεταναστευτική κρίση δεν είναι δουλειά μας, είναι κάτι που δεν γίνεται ανεκτό» κατέστησε σαφές, ενώ υπερθεμάτισε την ανάγκη να βρεθεί μία κοινή λύση.

Exit mobile version