Quantcast
LinkedIn: "Μαχαίρι" σε 716 θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

LinkedIn: “Μαχαίρι” σε 716 θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Στην κατάργηση 716 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει εν μέσω της επιδείνωσης της προοπτικής της παγκόσμιας οικονομίας η LinkedIn.

Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα η εταιρεία που ανήκει στην Microsoft και ειδικεύεται στην κοινωνική δικτύωση επαγγελματιών επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης και πρόσθεσε πως θα κλείσει τον ειδικό ιστότοπό της για τους επαγγελματίες στην Κίνα.

Η LinkedIn που απασχολεί σχεδόν 20.000 εργαζομένους κατέγραψε αύξηση τζίρου όλα τα τρίμηνα του περασμένου έτους και ακολουθεί τα βήματα πολλών άλλων μεγάλων ονομάτων του τομέα της τεχνολογίας και των ψηφιακών υπηρεσιών.

Πόσες θέσεις καταργήθηκαν

Περισσότερες από 270.000 θέσεις εργασίας καταργήθηκαν  μέσα στους τελευταίους 6 μήνες στον τομέα της τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Layoffs.fyi.

Η LinkedIn εξασφαλίζει έσοδα  που προέρχονται από διαφήμιση αλλά και χρεώσεις συνδρομών  προκειμένου να είναι εφικτές οι διαδικασίες προσλήψεων αλλά και προσέλκυσης ταλέντου από εταιρείες.

Σε επιστολή του στους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ράιαν Ροσλάνσκι ανέφερε πως η απόφαση να καταργηθούν θέσεις στα τμήματα πωλήσεων, επιχειρησιακής λειτουργίας και υποστήριξης έχει σκοπό να γίνει πιο ορθολογική οργάνωση του παραγωγικού μηχανισμού και να καταργηθούν τα ενδιάμεσα στάδια ως προς τη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εξωτερικών προμηθευτών, εντέλει θα δημιουργήσουν 250 θέσεις εργασίας, που θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποιοι από τους εργαζόμενους οι θέσεις των οποίων καταργούνται.

Ακόμη, η LinkedIn ανακοίνωσε πως θα καταργήσει  σταδιακά την εφαρμογή της στην Κίνα, την InCareers με τον τερματισμό της διαδικασίας να ολοκληρώνεται την 9η Αυγούστου, επικαλούμενη τον «σκληρό ανταγωνισμό» και το «μακροοικονομικό κλίμα».

Οι περισσότερες απολύσεις έχουν γίνει από μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων 27.000 στην Amazon –τις περισσότερες από την ίδρυσή της–, 21.000 στην Meta (Facebook, Instagram), 12.000 στην Alphabet (Google, YouTube) και 10.000 στην Microsoft, τη μητρική της LinkedIn.

Ήδη πριν την ανακοίνωση της LinkedIn, μέσα στον Μάιο καταργήθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Layoffs.fyi.

Η LinkedIn  που ιδρύθηκε το 2003  εξαγοράστηκε  το 2016 από τη Microsoft έναντι  σχεδόν 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.