Λι Κεγκιάνγκ: Η Κίνα απέτρεψε τους μεγάλους κινδύνους για τις αγορές της

Η Κίνα απέτρεψε τους μεγάλους κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, ενώ οι οικονομικές προοπτικές της παραμένουν θετικές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Λι Κεγκιάνγκ, καθώς προσπαθεί να καθησυχάσει τις παγκόσμιες αγορές ότι το Πεκίνο μπορεί να διατηρήσει σε τροχιά την οικονομία της και υπό έλεγχο τα χρηματιστήρια.

«Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να σταθεροποιήσει την αγορά και να εμποδίσει τη μετάδοση των κινδύνων, αποφύγαμε την πιθανότητα συστημικών κινδύνων», δήλωσε ο Λι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, γνωστό από τις ετήσιες συνόδους που διοργανώνει στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Λι παραδέχθηκε ότι η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει καθοδικές πιέσεις, αλλά προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες πως θα προσγειωθεί ανώμαλα.

«Υπάρχει συνολικά σταθερότητα στην οικονομική επίδοση της Κίνας, παρά έναν ορισμένο βαθμό συγκράτησής της. Υπάρχει μία συνολικά θετική τάση παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο θα «ρυθμίσει» τις πολιτικές της για να προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα επιταχύνει μεγάλα έργα υποδομών και μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό της σύστημα για να βοηθήσει τη στήριξη της οικονομίας.

 

Πηγή: Reuters

Exit mobile version