Quantcast
Le Figaro: Το «μαύρο» σενάριο που φοβόταν η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών - enikonomia.gr
share

Le Figaro: Το «μαύρο» σενάριο που φοβόταν η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών

δημοσιεύτηκε:

Οι γαλλικές Aρχές προετοιμάζονταν για μία πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro αλλά αιφνιδιάστηκαν.

Όλοι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής περίμεναν αναμένεται μια μεγάλη επίθεση στη Γαλλία.

Οι ειδικές μονάδες προετοιμάζονταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για τέτοιου είδουςεπιθέσεων με πολλαπλούς στόχους.

«Τι ακριβώς συνέβη στο Παρίσι, αυτό είναι το απόλυτο σενάριο φόβου των υπηρεσιών πληροφοριών», λέει ο νομάρχης Bernard Squarcini Figarole, πρώην επικεφαλής της γαλλικής αντικατασκοπείας.

«Με την εμπειρία των άλλων χωρών, η Γαλλία ήταν σε προετοιμασία», είπε. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο πρώην δικαστής για την αντιτρομοκρατεία Marc Trévedic,είχε προειδοποιήσει. « οι πιο σκοτεινές μέρες είναι μπροστά. Ο πραγματικός πόλεμος δεν έχει αρχίσει ακόμη. “

“Ο κίνδυνος προέρχεται από από παιδιά που προέρχονται από τα κέντρα των επιχειρήσεων όπου έχουν βιώσει, ίσως Συρία, ίσως η Λιβύη, την Υεμένη, είπε πρόσφατα ο Yves Trotignon, πρώην DGSE υπηρεσία αντιτρομοκρατίας.

Περισσότεροι από 571 γαλλοι τζιχαντιστές πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία.

Από τον Ιούνιο του 2011, η Νομαρχία της Αστυνομίας διοργάνωσε μια άσκηση μεγέθους για πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Συνδύαζε δύο τρεις επιθέσεις και κράτηση ομήρων. Η γαλλική αστυνομία αντλούσε διδάγματα από την τραγωδία του σχολείου στο Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία, τον Σεπτέμβριο 2004 (331 νεκροί) ή το θέατρο της Μόσχας τον Οκτώβριο του 2002 (117 νεκροί).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.