Quantcast
Λάθος οι χειρισμοί της Μέρκελ στο προσφυγικό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση - enikonomia.gr
share

Λάθος οι χειρισμοί της Μέρκελ στο προσφυγικό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θα έλθουν στην Γερμανία φέτος, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο αντικαγκελάριος της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ίδια στιτμή που δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χειρίζεται το θέμα την εισορή αιτούντων για άσυλο, άσχημα.

Οι γερμανικές αρχές αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τους περίπου 10.000 ανθρώπους που αιτούνται άσυλο, κάθε μέρα.

“Στη Γερμανία θα φτάσουν πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες φέτος” δήλωσε ο αντιγκαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η Γερμανία θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid η οποία διενεργήθηκε για την Bild am Sonntag δείχνει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός συγκεντρώνει το 38%, δύο μονάδες κάτω από την προηγούμενη εβδομάδα και στο χαμηλότερο επίπεδο από τις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές, πριν από δύο χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η υποστήριξη στο αντιμεταναστευτικό κόμμα Alternative for Germany (AfD) αυξήθηκε 6%, όπως έδειξε η δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 1 – 7 Οκτωβρίου.

Σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση της Emnid είπαν ότι η Μέρκελ έχει χειριστεί το προσφυγικό θέμα με λάθος τρόπο, ενώ εμφανίζονται διχασμένοι αν η Γερμανία θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση με το 50% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ότι αυτό είναι δυνατόν και το 45% να διαφωνεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.