Quantcast
Κίνα: Στο 7% η ανάπτυξη β’ τριμήνου - enikonomia.gr
share

Κίνα: Στο 7% η ανάπτυξη β’ τριμήνου

δημοσιεύτηκε:

Αδύναμη επίδοση εμφάνισε η οικονομία της Κίνας το πρώτο εξάμηνο του έτους, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις τιμές  εμπορίου και βιομηχανίας τον Ιούλιο εν μέσω υποχώρησης της εγχώριας και εξωτερικής ζήτησης.

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τιμές παραγωγού επέκτειναν τον Ιούλιο την τριετή πτώση, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ετήσια πτώση σε διάστημα έξι ετών.

Οι εξαγωγές την εξεταζόμενη περίοδο υποχώρησαν κατά 8,3% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο διαγράφοντας την άνοδο  του 2,8% τον Ιούνιο. Οι εισαγωγές υποχώρησαν για ένατο διαδοχικό μήνα, καταγράφοντας βουτιά 8,1% μετά από πτώση 6,1% τον Ιούνιο.

Και ενώ υπάρχουν ορισμένες φετινές ενδείξεις στο εμπόριο, καθώς οι εισαγωγές μερικών βασικών προϊόντων κατέγραψαν άνοδο σε όρους όγκου, συνολικά τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων  σηματοδοτώντας επικείμενα προβλήματα στο μέτωπο των εξαγωγών.

“Παρατηρήσαμε έντονες καθοδικές πιέσεις στις εξαγωγές το δεύτερο τρίμηνο”, σχολίασε ο γενικός διευθυντής τελωνείων της Κίνας.

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές συνιστούν βασική κινητήρια δύναμη της κινεζικής οικονομίας.

Συνολικά, η οικονομία της Κίνας έτρεξε με ρυθμό 7% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών αλλά παραμένοντας σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την ανάπτυξη των προηγούμενων ετών.

Η Κίνα ελπίζει σε  ανάπτυξη 7% στο έτος, αν και αυτή θα είναι η χαμηλότερη ανάπτυξη για την οικονομία της περιοχής σε διάστημα άνω των 2 δεκαετιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.