Κίνα: Ομολογία δημοσιογράφου για διασπορά ψευδών πληροφοριών που έριξαν τις μετοχές

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι σήμερα έγιναν μία σειρά ομολογιών από παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς της χώρας, μετά από έρευνες των κρατικών Αρχών σε συνέχεια των δραματικών διακυμάνσεων της.

Ομολογία υπήρξε, μεταξύ άλλων, από δημοσιογράφο που είχε διασπείρει ψευδείς πληροφορίες, οι οποίες προκάλεσαν «πανικό και αταξία».

Ένας αξιωματούχος της κινεζικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τέσσερα ανώτατα στελέχη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Κίνας, της Citic Securities, ομολόγησαν ότι είχαν εσωτερική πληροφόρηση, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα προσπαθεί να αποκαταστήσει τις χρηματιστηριακές αξίες, καθώς οι μετοχές έχουν χάσει σχεδόν 40% από τα μέσα Ιουνίου λόγω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας της και την υποτίμηση του γουάν στα μέσα Αυγούστου.

Οι κινεζικές Αρχές έχουν ανακοινώσει διώξεις για κακάβουλες πράξεις προθεσμιακής πώλησης μετοχών (short selling), κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και άλλες στρατηγικές που θεωρείται ότι εξασθενούν την εμπιστοσύνη στη χρηματιστηριακή αγορά.

 

Πηγή: Reuters

Exit mobile version