Quantcast
Κίνα: Μεσοπρόθεσμη ρευστότητα 112,7 δισ. από την κεντρική τράπεζα τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Μεσοπρόθεσμη ρευστότητα 112,7 δισ. από την κεντρική τράπεζα τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (People’s Bank of China, PBOC) ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο χορήγησε στις τράπεζες 763 δισ. γιουάν (112,7 δισ. δολαρίων) μέσω μεσοπρόθεσμων δανείων (MLF), για να καλύψει τα αιτήματά τους για ρευστότητα, με το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων αυτών να φθάνει στα 2,1 τρισ. γιουάν. Το επιτόκιο καθορίσθηκε στο 2,85% για εξάμηνα δάνεια και στο 3% για ετήσια δάνεια.

Οι τράπεζες ενθαρρύνθηκαν να αυξήσουν την οικονομική στήριξη στις μικρές εταιρείες, τη γεωργία και άλλους τομείς που χρειάζονται ρευστότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το εργαλείο των MLF καθιερώθηκε το 2014 για να βοηθήσει τις εμπορικές τράπεζες και τις τράπεζες ειδικού σκοπού να έχουν ρευστότητα, επιτρέποντας σε αυτές να δανείζονται από την κεντρική τράπεζα με τη χρήση ενεχύρων.

Η κεντρική τράπεζα βασίσθηκε όλο και περισσότερο σε τέτοιες συναλλαγές για τη χορήγηση ρευστότητας αντί της μείωσης των επιτοκίων ή του ποσοστού υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών. Πέραν των μεσοπρόθεσμων δανείων, τον Οκτώβριο χορήγησε συμπληρωματικά δύο άλλα είδη δανείων, τα pledged supplementary lending (PSL) και τα standing lending facilities (SLF).

Η ρευστότητα που δόθηκε μέσω των PSL στην China Development Bank, την Agricultural Development Bank of China and την Export-Import Bank of China ανήλθε σε 51,1 δισ. γιουάν, ενώ το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων PSL έφθασε τα 1,98 τρισ. γιουάν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.