Quantcast
ΗΠΑ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 254.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, καταρρίπτοντας τις προσδοκίες και ωθώντας τους διαπραγματευτές να αυξήσουν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια με βραδύτερο ρυθμό, μετά την τεράστια μείωση που έκανε τον περασμένο μήνα.

Ο αριθμός από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας ήταν υψηλότερος από τις προσδοκίες των οικονομολόγων (που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters) για 140.000. Ήταν μεγαλύτερος και σε σύγκριση με την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση των 159.000 θέσεων εργασίας τον Αύγουστο. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,1%, έχοντας πλησιάσει σε υψηλό τριών ετών τον Ιούλιο στο 4,3%.

Οι αναλυτές εκτιμούν τώρα ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η Fed βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τη λεγόμενη ήπια προσγείωση της οικονομίας, η οποία έχει ξεπεράσει τη χειρότερη περίοδο υψηλού πληθωρισμού εδώ και μια γενιά, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή ανάπτυξη και ισχυρή απασχόληση, γράφουν οι Financial Times.

Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας αποτελεί επίσης ευλογία για την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, η οποία βρίσκεται στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου μήνα.

Τα στοιχεία είναι “καλά νέα για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις οικογένειες”, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics, δήλωσε: “Δεν θα μπορούσατε να ζωγραφίσετε μια πιο όμορφη εικόνα της αγοράς εργασίας και της ευρύτερης οικονομίας. Αν αυτή η έκθεση δεν σιγήσει τους τρομοκράτες της ύφεσης, τότε τίποτα δεν θα το κάνει”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.