Quantcast
Independent: Σε ποιους και πόσα χρήματα χρωστάει η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Independent: Σε ποιους και πόσα χρήματα χρωστάει η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ένα γράφημα που παρουσιάζει σε ποιους και πόσα χρωστάει η Ελλάδα, παρουσιάζει η Independent, επισημαίνοντας πως το συνολικό ελληνικό χρέος ανέρχεται σε €323 δισ., δηλαδή 180% του ΑΕΠ της χώρας.

Όπως φαίνεται, μεταξύ άλλων, το 60% των χρημάτων αυτών πρέπει να αποπληρωθεί στην Ευρωζώνη, το 10% στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 6% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το 3% στις ελληνικές τράπεζες και το 15% σε άλλα ομόλογα.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει αναφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών που διακόπηκαν χθες στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι αν η Αθήνα κηρύξει στάση πληρωμών θα αναγκαστεί να βγει από την Eυρωζώνη.

Επισημαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να εξασφαλίσει την Πέμπτη από τους πιστωτές την επόμενη δόση των €7,2 δισ., προκειμένου να πληρώσει το ΔΝΤ και την ΕΚΤ στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, οι δανειστές ζητούν αυστηρές μεταρρυθμίσεις πριν αποδεσμεύσουν τα χρήματα.

Ο οικονομικός συντάκτης της Independent, Ben Chu, μετέδωσε πως το Σάββατο οι πιστωτές συζήτησαν τρία σενάρια για την Ελλάδα: μία συμφωνία για μεταρρυθμίσεις έναντι χρημάτων (που θεωρείται το λιγότερο πιθανό σενάριο), μία ακόμη επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης ή χρεοκοπία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.