Η Σαρλίζ Θερόν πιέζει για ίσες αμοιβές και δικαιώματα για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ

Η Σαρλίζ Θερόν Νοτιοαφρικανή ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός κινηματογράφου, η οποία στην ταινία «Atomic Blonde» υποδύεται μία κατάσκοπο δήλωσε ότι «οι γυναίκες μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά ή και καλύτερη από τους άνδρες».

Η Θερόν υπογράμμισε ότι πιέζει επίμονα και ενεργά για ίση αμοιβή και δικαιώματα για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ .

«Η μητέρα μου με μεγάλωσε έτσι ώστε το φύλο μου να μην είναι περιορισμός . Είμαστε τόσο καλές όσο οι άνδρες!» τόνισε η Σαρλίζ Θερόν, η οποία πρόσφατα ήταν ομιλήτρια σε πάνελ του Comic – Con, της ετήσιας διοργάνωσης αφιερωμένης στα κόμικς και την pop culture στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Δεν ήταν πολιτική ομιλία, αλλά η παρουσίαση της γεμάτης δράση και με ελάχιστο διάλογο, νέας της ταινίας, στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ρόλο παραγωγού.

«Είμαι τυχερή επειδή μπορώ να επιλέξω τι θα κάνω, αλλά στη βιομηχανία, στην οποία κινούμαι υπάρχουν εκείνοι που δεν απολαμβάνουν αυτή την πολυτέλεια, που δεν μπορούν να επιλέγουν, επειδή έχουν οικογένειες να θρέψουν. Και οι παραγωγοί ξέρουν ότι θα υπάρχει πάντα ένα άλλο κορίτσι που περιμένει την ευκαιρία. Αυτό πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε .

Στην 20χρονη καριέρα της ως ηθοποιός έχει υποδυθεί διάφορους ρόλους, της συζύγου, της ερωμένης, της δολοφόνου.

Σε μια περίοδο που το Χόλιγουντ αναρωτιέται ποιος θα είναι ο καλύτερο αντικαταστάτης για να φορέσει το σμόκιν του Ντάνιελ Κρεγκ στον Τζέιμς Μποντ, η κατάσκοπος της MI6 Lorraine Broughton που ενσαρκώνει η Θερόν στην ταινία Atomic Blonde μπορεί να είναι η απάντηση.

Ο συνάδελφός της Κρις Χέμσγουορθ δήλωσε στο περιοδικό W: «Η Σαρλίζ ενσωματώνει κάθε χαρακτηριστικό του αληθινού James Bond, δύναμη, ευγένεια, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα».

Η Θερόν αντί να πάρει τη δουλειά του Μποντ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» θέλει να δούμε περισσότερες Lorraine σε δράση. «Δεν πρόκειται να σας πω ότι μπορώ να νικήσω έναν άνδρα σε μάχη, αλλά στον αγώνα υπάρχουν πολλές τεχνικές, από τη δύναμη ως τη στρατηγική».

Η Θερόν εισήλθε στη βιομηχανία του θεάματος τη δεκαετία του 1990 με τους δικούς της κανόνες. Μοντέλο στις αρχές της καριέρας της και κάτοχος Όσκαρ το 2004 για τον ρόλο της στο « Monster», πάντα αναφέρει ως πηγή έμπνευσης τη μητέρα της, Gerda Jacoba Aletta Maritz. «Μεγάλωσα χωρίς εμπόδια όσον αφορά το φύλο μου, η θέση μου ως γυναίκα, δεν ήταν ποτέ περιορισμός. Θα της είμαι αιώνια ευγνώμων» είπε και εξέφρασε την ελπίδα να το μεταδώσει στα παιδιά της τον Τζάκσον πέντε ετών και την August δύο ετών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άνδρες στη ζωή τους, η οικογένεια αποτελείται από την ίδια και τα δύο υιοθετημένα παιδιά της.

Η Θερόν μίλησε και για τις άλλες γυναίκες από τις οποίες έμαθε πώς να λειτουργεί ως ηθοποιός και ως κινηματογραφικό αστέρι: κυρίως τη Σίγκουρνεϊ Γουίβερ και τη Λίντα Χάμιλτον.

Τόνισε ότι εξακολουθεί να θυμάται την πρώτη φορά που είδε στην ταινία Alien την υπολοχαγό Ripley, έναν επαναστατικό χαρακτήρα όσον αφορά την αμφισβήτηση των κανόνων στο φύλο. Και πώς αυτό που φαινόταν σαν επανάσταση, εξαφανίστηκε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό δεν συμβαίνει με την ταινία « Atomic Blonde». Η επιτυχία άλλων ταινιών με πρωταγωνίστριες γυναίκες, από το έπος «Αγώνες Πείνας» μέχρι το «Wonder Woman» αφήνει περιθώρια ελπίδας, εκτίμησε. Ακριβώς όπως το Χόλιγουντ έχει και άλλα μεγάλα έργα με γυναίκες – όπως το Tomb Raider ( με την Alicia Vikander) και το Captain Marvel (με τη Brie Larson) η Θερόν σκοπεύει να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση με τη δική της εταιρεία παραγωγής Denver & Delilah.

Δεν έχει καμία σχέση με επιχείρηση που έχει στόχο να τροφοδοτήσει τη ματαιοδοξία της, η εταιρεία της επικεντρώνεται στην παροχή ευκαιριών σε άλλες γυναίκες.

«Πάντα λέω στους εκπροσώπους των στούντιο: “Κάντε περισσότερες ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες”. Απαντούν: “Θα κάναμε αν οι άνθρωποι πήγαιναν να τις δουν”. Γι’ αυτό, δείτε αυτές τις ταινίες!» τόνισε η Σαρλίζ Θερόν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Exit mobile version