Quantcast
Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά 33,5 δισ. δολάρια μετά την εκτίναξη της μετοχής της Tesla - enikonomia.gr
share

Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά 33,5 δισ. δολάρια μετά την εκτίναξη της μετοχής της Tesla

δημοσιεύτηκε:

Ο Έλον Μάσκ αναδείχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index καθώς η καθαρή περιουσία του αυξήθηκε χθες κατά 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό συνέβη επειδή οι μετοχές της Tesla Inc. κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του economictimes.indiatimes.com. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν με άνοδο 22% σε ημερήσια βάση και πως αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για τα κέρδη του 2024. Υπενθυμίζεται δε πως η αυτοκινητοβιομηχανία εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε πως τα κέρδη της σε τριμηνιαία βάση είναι υψηλότερα από αυτά που είχε το καλοκαίρι του 2023.

Μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα,  η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε στα 270,3 δισ. δολάρια μετά τη χθεσινή άνοδο της μετοχής της Tesla. Αυτή είναι μεγαλύτερη κατά 61 δισ. δολάρια και από αυτή του Τζεφ Μπέζος ο οποίος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα του Bloomberg Billionaires Index με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.  Οι μετοχές και τα options της Tesla αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα 3/4 της περιουσίας του Μασκ. Αυτή περιλαμβάνει και μεγάλα μερίδια συμμετοχών στη διαστημική εταιρεία του SpaceX, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) και στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI.

Οι προβλέψεις  του Μασκ για τις πωλήσεις των οχημάτων της Tesla 

Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι πωλήσεις των οχημάτων της Tesla αναμένεται να αυξηθούν το 2025, όπως είχε εκτιμήσει ο Μασκ. Την πρόβλεψη αυτή την έκανε ο 53 χρονος εκατομμυριούχος την στιγμή που το Cybertruck εμφάνισε για πρώτη φορά  κέρδη σε τριμηνιαία βάση.

Η στήριξη στον Τραμπ

Υπενθυμίζεται δε πως ο  Μασκ έχει βρεθεί πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την δαπανηρή υποστήριξή του στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έκανε προεκλογική εκστρατεία μαζί με τον Τραμπ στην Πενσυλβάνια  και ξόδεψε 75 εκατ. δολάρια για μία επιτροπή δράσης – America PAC . Αυτή έχει επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των προσπαθειών των Ρεπουμπλικανών να κερδίσουν ψήφους.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.