Quantcast
Η επενδυτική τράπεζα AIIB αναμένει 85 μέλη μέχρι το τέλος του 2017 - enikonomia.gr
share

Η επενδυτική τράπεζα AIIB αναμένει 85 μέλη μέχρι το τέλος του 2017

δημοσιεύτηκε:

Η υποστηριζόμενη από την Κίνα Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (AIIB) αναμένει ότι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα έχει 85 μέλη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της, ο Τζιν Λιτσούν.

«Τώρα έχουμε 77 μέλη. Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, περιμένουμε ότι θα έχουμε 85 μέλη, περιλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο Τζιν μιλώντας στο Πεκίνο, στο φόρουμ Μία Ζώνη Ένας Δρόμος.

Χθες η AIIB ανακοίνωσε πως το συμβούλιο κυβερνητών της υιοθέτησε αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η ένταξη στην τράπεζα επτά χωρών που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση, με αποτέλεσμα τα εγκεκριμένα μέλη της τράπεζας να φθάσουν συνολικά τα 77.

Τα επτά νέα μέλη –το Μπαχρέιν, η Κύπρος, η Σαμόα, η Βολιβία, η Χιλή, η Ελλάδα και η Ρουμανία– θα ενταχθούν επισήμως στην AIIB μόλις καταβάλουν την πρώτη δόση του κεφαλαίου τους στην τράπεζα.

Η AIIB, που έχει την έδρα της στο Πεκίνο και δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2016, έχει στόχο να παρέχει χρηματοδότηση για υποδομές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Η πολυμερής αναπτυξιακή τράπεζα έχει θεωρηθεί ανταγωνιστική της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.