Quantcast
Η Έμα Γουάλμσλεϊ νέα διευθύνουσα σύμβουλος της GlaxoSmithKline - enikonomia.gr
share

Η Έμα Γουάλμσλεϊ νέα διευθύνουσα σύμβουλος της GlaxoSmithKline

δημοσιεύτηκε:

Η GlaxoSmithKline ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε την Έμα Γουάλμσλεϊ, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων υγείας, ως τη νέα διευθύνουσα σύμβουλό της, αφού εξέτασε μια σειρά υποψηφίων εντός και εκτός της εταιρίας.

Η 47χρονη Γουάλμσλεϊ θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί μιας παγκόσμιας φαρμακευτικής εταιρίας αυτού του μεγέθους και μόλις η έβδομη που θα αναλάβει το τιμόνι μιας εταιρίας του βρετανικού δείκτη FTSE 100.

Η Γουάλμσλεϊ, που εντάχθηκε στο δυναμικό της μεγαλύτερης βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας το 2010 από τη L’Oreal, θα αντικαταστήσει τον Άντριου Γουΐτι, που έχει ήδη ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει στις 31 Μαρτίου του 2017.

Η απόφαση θα απογοητεύσει επενδυτές όπως ο μεγαλομέτοχος Νιλ Γούντφορντ, που έχει επικρίνει τη σημερινή δομή της εταιρίας και ήθελε τη διοίκηση να αναλάβει κάποιος που δεν ήταν ήδη στέλεχος του ομίλου.

Η επιλογή, ωστόσο, της Γουάλμσλεϊ πιθανόν να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι η GSK θα διατηρήσει τη μονάδα καταναλωτικών προϊόντων ως βασικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.