ΗΠΑ: Οι παραγγελίες στις βιομηχανίες μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο

Οι νέες παραγγελίες στις αμερικανικές βιομηχανίες μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, καθώς ο μεταποιητικός τομέας συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες υπό το βάρος του ισχυρού δολαρίου και μεγάλων περικοπών δαπανών των ενεργειακών εταιρειών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για μεταποιημένα προϊόντα μειώθηκαν 1% μετά τη μείωσή τους κατά 2,1% τον Αύγουστο.

Η παραγωγή μηχανών για οχήματα, ωστόσο, παραμένει μία φωτεινή αχτίδα, καθώς οι παραγγελίες τους αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Η τάση αυτή είναι πιθανόν να συνεχισθεί, με τα σημερινά πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο κινήθηκαν σε ανοδική τροχιά.

Η μεταποιητική δραστηριότητα, στην οποία αντιστοιχεί το 12% περίπου της οικονομίας των ΗΠΑ, περιορίζεται επίσης από τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να μειώσουν τα υπερβολικά αποθέματά τους και από την υποτονική παγκόσμια ζήτηση.

Τα χειρότερα, ωστόσο, μπορεί να έχουν περάσει για τον τομέα, καθώς στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Οι αμερικανικές αγορές αντέδρασαν λίγο στα στοιχεία.

 

Πηγή: Reuters

Exit mobile version