Quantcast
ΗΠΑ: Οι 500 μεγαλύτερες εταιρείες διατηρούν 2,1 τρισ. δολάρια στο εξωτερικό! - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Οι 500 μεγαλύτερες εταιρείες διατηρούν 2,1 τρισ. δολάρια στο εξωτερικό!

δημοσιεύτηκε:

Οι 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες διατηρούν στο εξωτερικό κεφάλαια άνω των 2,1 τρις. δολαρίων για να αποφύγουν τη φορολόγησή τους στις ΗΠΑ και θα έπρεπε να πληρώσουν συνολικά φόρους 620 δις. δολαρίων εάν τα επαναπάτριζαν, σύμφωνα με μία μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για μελέτη δύο αριστερών μη κερδοσκοπικών ομίλων, η οποία διαπιστώνει ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των 500 μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων, με βάση τα ακαθάριστα έσοδα, της λίστας Fortune έχουν θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους χωρών, όπως οι Βερμούδες, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.

Το Κέντρο για Φορολογική Δικαιοσύνη και το εκπαιδευτικό ταμείο του Ομίλου Έρευνας για το Δημόσιο Συμφέρον των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν, για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, τα στοιχεία των ίδιων των εταιρειών προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Apple διατηρούσε στο εξωτερικό 181,1 δις. δολάρια, περισσότερα από κάθε άλλη αμερικανική εταιρεία και θα έπρεπε να πληρώσει φόρους 59,2 εκατ. δολαρίων , εάν προσπαθούσε να φέρει πίσω στις ΗΠΑ τα κεφάλαια αυτά από τους φορολογικούς παραδείσους, σύμφωνα με τη μελέτη.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.