Quantcast
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση στηρίζει την Αργεντινή για το θέμα του χρέους της - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση στηρίζει την Αργεντινή για το θέμα του χρέους της

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική κυβέρνηση στήριξε την Αργεντινή στο θέμα του χρέους της, ζητώντας από εφετείο των ΗΠΑ να στηρίξει την άρση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν περιορίσει τη δυνατότητα της λατινοαμερικανικής χώρας να αποπληρώνει μέρος του.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει «σημαντικό ενδιαφέρον αναφορικά με την εξωτερική πολιτική του για μία ταχεία λύση σε αυτή τη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην αίτησή της προς το Εφετείο της Νέας Υόρκης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από το Δικαστήριο να στηρίξει την απόφαση του Αμερικανού δικαστή Τόμας Γκρίεζα, από τις 2 Μαρτίου, με την οποία ενέκρινε την άρση των ασφαλιστικών μέτρων, μετά την προσφορά 6,5 δις. ευρώ που έκανε η Αργεντινή στους κατόχους ομολόγων της για να διευθετήσει τη δικαστική διαμάχη.

Το υπουργείο υποστήριξε ότι η άρση των ασφαλιστικών μέτρων θα στήριζε το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για την ενίσχυση των προσπαθειών του Αργεντινού Προέδρου, Μαουρίτσιο Μάκρι να αντιστρέψει προηγούμενες πολιτικές και να τονώσει την οικονομία της χώρας του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.