Quantcast
ΗΠΑ: Η αγορά εργασίας πιο αδύναμη από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η αγορά εργασίας πιο αδύναμη από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί το μηνιαίο ποσοστό ανεργίας και οι αιτήσεις για επίδομα εργασία σε εβδομαδιαία βάση να καταγράφουν πτώση, ωστόσο σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνει πως η αγορά εργασίας στη χώρα παραμένει αδύναμη δείχνοντας πως είναι  απαραίτητη η συνέχιση της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην μελέτη πως το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ μειώνεται κάθε μήνα, καταγράφοντας μάλιστα σημαντική υποχώρηση σε σχέση με τις επικρατούσες συνθήκες το 2013.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης αυτής προκύπτει επί της ουσίας από τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν το εργατικό δυναμικό απογοητευμένοι από την έλλειψη διαθέσιμων θέσεων εργασίας για εκείνους που δεν διαθέτουν πτυχίο κολεγίου.

Στο πλαίσιο του ευρήματος αυτού, επισημαίνεται οι άνθρωποι αυτού θα μπορούσαν  να επανενταχτούν στο εργατικό δυναμικό με το άνοιγμα αντίστοιχων νέων θέσεων εργασίας διευκολύνοντας την βελτίωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας, αλλά και της αμερικανικής οικονομίας.

Για τον λόγο αυτό, κρίνεται σκόπιμη από τους συντάκτες της μελέτης η συνέχιση της πολιτικής της νομισματικής χαλάρωσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

 
 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.